miercuri, 27 mai 2009

Ateu sau nu!





Am citit recent un articol publicat pe hotnews, (acesta: http://www.hotnews.ro/stiri-international-5744861-campanie-ateista-chicago-inceput-omul-creat-dumnezeu.htm#loginPanel) articol care a nascut o gramada de dezbateri, in legatura cu existenta sau nu vietii dupa moarte, in legatura cu existenta sau inexistenta Domnului, si culmea, a faptului ca este imoral sa fii ateu, acestu lucru degradand omul!

Fiind ateu convins, intr-o tara in care 90% cred intr-o zeitate (potrivit : http://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Europe), o intrebare fireasca ..... oare ni se trage de la educatie? Se pare ca marea majoritate a persoanelor mai educate sunt ateiste! Este evident ca pentru un om fara educatie, singura explicatie pentru frumusetea si complexitatea universului este existenta unui Dumnezeu oarecare.
Pacat ca din ce in ce mai multi oameni in loc sa isi antreneze mintea pentru un rationament logic intorc fata spre credinta! Evident, daca biblia este luata la bani marunti , se vor gasi lacune imense, desprea care nu se vorbeste mult!
De asemenea este foarte ciudat faptul ca anumite persoane (care se declara crestine, si isi sustin ideiile cu frenezie) cred de exemplu in teoria evolutiei (desi, intre noi fie vorba, multi au ramas neevoluati, ramanad la statiu de maimuta! ) De asemenea, nu stiu cati dintre crestini au auzit de exemplu de consiliul din Carthage din anul 397 si ce sa intamplat acolo!
Un singur lucru poate fi afirmat insa....ateismul are ratiunea de partea sa!





10 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Adevarul este ca ai stat in multe chirii S-ule :)) si apa calda nu venea cand aveai tu chef :))
    Nu prea stiu ce coment interesant sa iti las dar oricum sunt misto caricaturile alea cu ateismul ;)
    Presimt ca o sa fi un blogger mai tare ca M. Badea :)))) Spor la Dota frate!
    Bafta,
    Kpovos

    RăspundețiȘtergere
  3. Cat timp iti expui opiniile si argumentele, e OK. Cand insa incepi sa jignesti credinciosii, nu mai e OK. Fii si tu moderat, ca sa putem purta o discutie :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am jignit nici un credincios, cel putin asa sper! Si sunt indeajuns de moderat, deci pot purta o discutie! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Pai cand zici ca oamenii educati sunt ateisti, inseamna ca numai cocalarii ar fi credinciosi. La afirmatiile astea nefondate astea ma refer ;) S-a scris foarte mult pe tema existentei sau inexistentei lui Dumnezeu si nu cred ca o putem lamuri noi aici. Totusi ma gandesc ca daca nu esti de acord ca exista Dumnezeu, macar sa fii ingaduitor cu cei care cred. Imi place blogul tau si ce scrii si, daca nu te deranjeaza, hai sa discutam :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu, nu ma deranjeaza! Nu ai inteles bine ce am scris! Am zis ca o persoana, cu cat este mai educata, cu atat e mai greu sa creada in Dumnezeu! Ca exemplu it dau doctorii, cam cati la suta crezi ca cred in Dumnezeu? Eu zic ca sub 30%! Restu sunt atei! De ce? Probabil ca au cea mai buna idee drespre cea ce unele persoane zic ca este suflet! Sufletul nu este alceva decat rezultatul enei reactii chimice in suflet! insa poate consider ca un update trebuie pus acolo! Si anume ca persoanele mai educate pe domeniul real, acele persoane care lucreaza in mare parte cu date reale (doctori, ingineri, chimisti, etc) sunt mai degraba persoane ateiste! (sincer, care naiba e femininul pentru ateu, habar nu am :) )!

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu stiu ce a facut consiliul din Carthage in anul 397, deci sunt incult.
    Nu cred intr-o intitate care face si desface, deci sunt ateu.
    Prin silogism rezulta ca... ai dreptate...;)


    ...defapt prin silogism ar rezulta ca sunt roman, adica si incult si ateu!

    RăspundețiȘtergere
  8. Si sa nu ai impresia ca daca pozezi ca ateu, lumea o sa creada ca esti si destept...

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce rau esti bitza! :)Nu sunt ateu ca sa par destept! Sunt ateu deoarece nu cred in supranatural%shit !

    RăspundețiȘtergere